Novi "fijat" naredne godine

Bez autora
Dec 19 2010

Rekonstrukcija fabrike automobila "Fijat" u Kragujevcu biće završena u prvoj polovini 2011. godine. Prvo test vozilo novog modela "Fijata" biće proizvedeno do kraja sledeće godine. Probno vozilo novog modela automobila, koji će se proizvoditi u dve verzije - sa pet i sedam sedišta, sići će sa proizvodne trake do kraja 2011. godine, a serijska proizvodnja će početi na proleće 2012. godine. Proizvodnja novog vozila će biti locirana samo u fabrici u Kragujevcu, što znači da će taj, potpuno novi model, biti sličan onome što je ranije urađeno u Poljskoj sa drugim modelom "Fijata" koji se proizvodi samo u toj zemlji. Novi model vozila, proizveden u kragujevačkim pogonima, a čiji je radni naziv "El zero", izvoziće se na svetsko tržište i biće prilagođen svim potrebama korisnika. Nove mašine i oprema najsavremenije tehnologije dopremiće se početkom 2011. godine, a kragujevačka fabrika biće jedan od najbolje opremljenih "Fijatovih" proizvodnih pogona". Rekonstrukcija fabrike u Kragujevcu je najveći posao koji će se na proleće iduće godine privesti kraju, a od stare fabrike "Zastava" ostaće samo zgrada.

Novi Rekonstrukcija “Fijata” u Kragujevcu biće završena u prvoj polovini sledeće godine, a prvo test vozilo novog modela “fijata”, pod nazivom "El zero", biće proizvedeno do kraja 2011. godine, najavljuje generalni direktor Fijat automobili Srbija Đovani de Filipis. Novo vozilo proizvodiće se samo u Kragujevcu.

Rekonstrukcija fabrike automobila "Fijat" u Kragujevcu biće završena u prvoj polovini 2011. godine, najavio je generalni direktor kompanije "Fijat automobili Srbija" Đovani de Filipis i dodao da će prvo test vozilo novog modela "Fijata" biti proizvedeno do kraja sledeće godine.

Probno vozilo novog modela automobila, koji će se proizvoditi u dve verzije - sa pet i sedam sedišta, "sići će sa proizvodne trake" do kraja 2011. godine, a serijska proizvodnja će početi na proleće 2012. godine, rekao je Filips u intervjuu Tanjugu.

Proizvodnja novog vozila će biti locirana samo u fabrici u Kragujevcu, što znači da će taj, potpuno novi model, biti sličan onome što je ranije urađeno u Poljskoj sa drugim modelom "Fijata" koji se proizvodi samo u toj zemlji, naveo je Filipis.

Prema njegovim rečima, novi model vozila, proizveden u kragujevačkim pogonima, a čiji je radni naziv "El zero", izvoziće se na svetsko tržište i biće prilagođen svim potrebama korisnika.

"Nove mašine i oprema najsavremenije tehnologije dopremiće se početkom 2011. godine, a kragujevačka fabrika biće jedan od najbolje opremljenih "Fijatovih" proizvodnih pogona", dodao je Filipis.

Od "Zastave" ostaje zgrada

Prema njegovim rečima, rekonstrukcija fabrike u Kragujevcu je najveći posao koji će se na proleće iduće godine privesti kraju, a od stare fabrike "Zastava", kako je objasnio, ostaće samo zgrada.

Filipis kaže da je zadovoljan što je u sred velike ekonomske krize "Fijat" uspeo da zaposli 1.000 radnika i sada ih ima 1.100, napominjući da će biti zaposleno još ljudi.

"Našli smo način da nastavimo proizvodnju i dosta smo postigli u izvozu u ostale zemlje, pretežno u Severnu Afriku. Tako da je pozitivna stvar to što posle mnogo godina u Kragujevcu ima šta da se slavi", rekao je Filipis, dodajući da je u poslednjih sedam meseci dostignut ukupni izvoz od 3.500 vozila, odnosno 500 vozila na mesečnom nivou.

Generalni direktor "Fijat automobili Srbija" napomenuo je da su novi kolektivni ugovori, koji su sa radnicima potpisani pre dva dana, usklađeni sa međunarodnim standardima.

"Videlo se i na licima radnika da se njihova nada sada pretvorila u poverenje i u entuzijazam za narednu godinu. Što se tiče samih detalja ugovora, radnici su dobili veći odmor i veoma su pozitivno na to reagovali", rekao je de Filipis.

Podsećajući da su trening i obuka radnika "Fijatove" fabrike bili jedna od prvih aktivnosti te kompanije, de Filipis je naveo da će dolaskom novih mašina i opreme biti dodatno organizovana obuka tokom koje će se radnici iz Kragujevca slati u ostale "Fijatove" fabrike na obučavanje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik